Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Classic EFI -12, käynnistysongelma

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas 
KirjoittajaViesti
wlfwd



Viestien lukumäärä : 3
Join date : 29.07.2012

ViestiAihe: Classic EFI -12, käynnistysongelma   To Kesä 20, 2013 9:03 am

Vuoden vanha pyörä käynnistyy sähköstartilla tosi huonosti. Useamman yrittämisen jälkeen saattaa lähteä käyntiin ja silloin yleensä ampuu ilmanpuhdistimen luukun auki. Polkimesta lähtee kuitenkin jo muutamalla potkulla. Useamman päivän seisomisen jälkeen käynnistyy helpommin. Huollossa Vantaalla ei löydetty mitään vikaa. Pyörällä ajettu n. 4000 km. 

Kaikki neuvot ovat tervetulleita!
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

avatar

Viestien lukumäärä : 272
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   To Kesä 20, 2013 3:38 pm

Luultavasti kyseessä on ns. "ominaisuus", eikä "vika".
Ison yksisylinterisen starttaaminen on sähköstartille aikamoinen urakka - nelimukinen on paljon helpompi. Tähän nähden Nippondenso on ainakin minun Electrassani hoitanut hommansa hienosti, kokemuksia paljon huonommista sähköstarteistakin on (eräskin Honda).
Ei minunkaan pyöräni oikein tahdo maanantaiaamuisin napista aina käynnistyä - yleensä suoritankin päivän ensikäynnistyksen polkaisulla. Lopunpäivää voi sitten käyttää sähköjalkaa, jos laiskottaa.
Jos tekniikka on kunnossa, pitäisi käynnistyä yhdellä tai kahdella polkaisulla. Joskus oma pyöräni tuntuu vaativan ryypyn lisäksi myös kaasun avaamista polkaisuhetkellä. Kaikki ovat vähän yksilöitä.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
wlfwd



Viestien lukumäärä : 3
Join date : 29.07.2012

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   To Kesä 20, 2013 10:14 pm

Tämä ominaisuus alkoi kuitenkin vasta kuukausi sitten. Sitä ennen lähti aina laakista käyntiin sähköstartilla.
Takaisin alkuun Siirry alas
miki

avatar

Viestien lukumäärä : 75
Join date : 07.07.2010
Paikkakunta : Helsinki / Käpylä

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Pe Kesä 21, 2013 12:04 am

Tämä kokemus tulee vanhojen nelipyöräisten harrastuksesta, mutta saattaa läheltä liippaista myös tätä ongelmaa; Kokeile ottaa lisävirtaa toisesta akusta. Jos käynnistyy hyvin, akku on heikko. Kuusivolttinen rättäri pyrittää starttia vielä neljällä voltilla, mutta kipinäpuolella ei siinä vaiheessa enää tapahdu mitään. Ja johan tuo kiksin toimivuus samaa kertoo.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Akku   Pe Kesä 21, 2013 8:24 am

Kaverin Triumph Thunderbird lakkas pyörittämästä starttia ja Motomarket Turussa (Virallinen Edustaja) ilmoitti, että tarttee vaihtaa koko startti. Ei pysty korjaamaan, maksaa vain 800 eskoa.

Vein mööpelin tutulle jolle olen hommaillut osia netistä ja hän totesi, että ei ole kuin hiilet loppu ja ne maksoi 7 eskoa. Samalla hän huomasi, että kollektori oli soikea ja oli siksi syönyt hiilet loppuun äkkiä. Sentään vain 11000 ajettu pyörä.

Kun sitten se kollektori tuli kuntoon myös, niin omistaja totesi, että ei sitten ole niin iloisesti startti surahtanut ikinä ja lähtee todella hyvin käyntiin. Eikä remontti ollut kallis kun oli tuttu tekemässä.

Että tuo on yksi vaihtoehto, vaikkakin kaukaa haettu.
Takaisin alkuun Siirry alas
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   La Tammi 11, 2014 2:32 pm

Moro!

Vanha aihe mutta uutena tälle foorumille osui aihe silmään. Minulla on kanssa -12 EFI ja samoja ongelmia on ollut. Erityisesti kesällä lämpimällä ei aina suostu käynnistymään startilla. Varsinkin jos kone ei lähde heti käyntiin niin ei se startilla junnaamalla enää lähde. Lääkkeenä tälle on ollut 1. virrat pois 2. polkaise pari kertaa 3. käynnistä startilla. Eli vaikuttaisi olevan tulppa kosteena ja huono kipinä. Tämä ominaisuus ei ollut ekana kesänä - vasta -13 kesällä. Vaihdoin tulpan kesällä -13 oisko ollut 2500 km mittarissa silloin eikä ominaisuus hävinnyt minnekkään. Huomasin että akun kunto on selvästi huonompi tällä hetkellä kuin vuosi sitten jota nyt veikkaan juurisyyksi.. Aion kytkeä akun ylläpitolaturiin ennen ajokautta jospa ominaisuus häviäisi.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   La Tammi 11, 2014 4:27 pm


Sitten kun akku on oikein huono, niin vaikka lähtee käyntiin, pätkii käynti aivan pirusti. Parina keväänä on ollut tuo ongelma.

Patarautabulletin voi saada potkulla käyntiin vaika akku olisi ihan tyhjä, mutta käynti on todella huono, ennenkuin ehtii lataamaan.

Että käyntiin tuo akun heikkous vaikuttaa aika oleellisesti.
Takaisin alkuun Siirry alas
wlfwd



Viestien lukumäärä : 3
Join date : 29.07.2012

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Su Tammi 12, 2014 3:40 pm

Vahdoin kesällä akun ja sehän lähti laakista käyntiin ensimmäisellä yrityksellä sähköstartista. Mutta se jäi siihen yhteen kertaan, eli taas polkimen varassa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Limppu
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 135
Join date : 10.04.2010
Ikä : 66
Paikkakunta : Vantaa

ViestiAihe: EFI -12 käynnistysongelma   Ma Tammi 13, 2014 8:39 pm

Kuormitappa sitä akkua vähän jotta näkisit sen kunnon.....laita siihen digitaalimittari napoihin(mittari maksaa n.10 egee)ja katso lukema(pitäs olla n.12,5 volttia lepojännite).Laita vaihde päälle,paina jarrua ja starttaa.Seuraa mittarin näyttöä,jos jännite putoo 5-8 sekunnin aikana alle 10 voltin,on akku joko vajaalatauksessa tai entinen. Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Ti Tammi 14, 2014 8:06 am


Tuo Limpun mittaus pätee startittomaankin. Omassa rutkuttimessa on volttimittari ja se kyllä kertoo milloin lataus on kohdallaan.

Voihan tuossa olla latauksenkin kanssa ongelmaa, eli säädin sökönä. Täydellä akulla ajelee aika pitkän matkan, eikä ampeerimittari välttämättä kerro latauksen tilasta mitään.

Tietty kyseessä voi olla se kaikkein yleisinkin vika, eli maadotus. Se kun tuntuu noissa sähköhommissa olevan se yleisin syypää melkein kaikkiin ongelmiin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Ti Tammi 14, 2014 8:18 pm

Tuossa tilanteessa olisi mielenkiintoista nähdä kipinän voimakkuus. Eli teoriani on että startti syö kipinämehut vaikka se hullulta kuullostaakin mutta olisi helppo kokeilla.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Ti Tammi 14, 2014 8:34 pm


Joku ohje antaa vinkikisi pyörittää puolipuristimen kanssa ja sitten pässtää se, jolloin käynnistyy. Potkasemisessa ei niinkään tärkeää ole voima, vaan se, että liike on tarpeeksi pitkä viedäkseen männän puristukseen ja sen yli. Jos kampura jo pyörii, niin tuo voisi olla lääke Blinken mainitsemassa tapauksessa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Ke Tammi 15, 2014 9:28 pm

En tiedä onko se kohtalon ivaa kun kävin kirjoittelemassa täällä niin nyt on omassa EFI -12 käynnistysongelma. Eli samalla otsikolla jatketaan.

Noin viikko sitten totesin että pyörässä on akku tyhjä joten otin sen irti. Tänään sain akun ladattua ja takaisin asennettua. Nyt on homman nimi se että kun virrat laittaa päälle niin ainoastaan vapavaihde-merkkivalo palaa eikä kuulu bensapumpun hurinaa. Molemmat varoitusvalot (sekä moottorivikavalo että bensavalo) pysyy pimeinä. Startti ei lähde pyörittämään konetta nappia painamalla. Koitin polkaista käyntiin muttei edes luvannut. En tiedä antaako se edes kipinää kun en tarkistanut mutten usko.

Tarkistin jo ettei akun asennuksessa tullut sorkittua muita kaapeleita ja että kaikki sulakkeet ovat ehjät. Valot yms. toiminnot toimii normaalisti. Onko tuttu ongelma? Luin jostain foorumista että muilla on ollut sama ongelma mutta lääkettä ei ollut tarjolla.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla antaako se kipinää. Ellei anna niin kyse taitaa olla moottorinohjauksessa? Noh, opin tänään että pystyy ajamaan vikakoodit kytkemällä moottoriohjausyksikön testauspiuhan maahan. Eli näillä mennään ellei teillä ole parempaa lääkettä tarjolla.
Takaisin alkuun Siirry alas
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   To Tammi 16, 2014 1:05 pm

Ei tule kipinää enkä saa vikakoodit ulos ECUsta. Eli näyttäisi olevan ECU pimeänä. Tutkittavaksi jää johtuuko se ECUn sähkönsyötöstä vai onko ECU kosahtanut. Olisi muuten aika veikeää jos inkkarimopon vika johtuisi japanilaisesta laatuosasta. Nyt pitää ruveta leikkimään sähkäriä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Limppu
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 135
Join date : 10.04.2010
Ikä : 66
Paikkakunta : Vantaa

ViestiAihe: EFI-12 käynnistysongelma   Pe Tammi 17, 2014 5:48 pm

Kun en ole elektronisen sytyn kanssa juurikaan pelannut,mutta oletus on että kipinän laatu ja ajoitus voi olla hyvinkin tarkka jännitteestä.Tätä ajatusta vielä vahvistaa se,että kicksistä lähtee,mutta startista ei.Alijännitteellä tommonen boxi saattaa kiukutella samalla tavalla kun yleensä sähkölaitteet joissa maadotusvika.
Takaisin alkuun Siirry alas
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Ke Tammi 22, 2014 5:21 pm

Vika löytyi. Seisontatuen asentokytkin paskana. Oli hajonnut ilman mitään syytä. Ihme juttu. Hyvä kuitenkin ettei ollut ECU.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Ke Tammi 22, 2014 6:52 pm


Se on aika sontaherkässä paikassa. Saako sen ohitettua?
Takaisin alkuun Siirry alas
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   Ke Tammi 22, 2014 7:06 pm

Juu niin on. Sitä ei tarvitse ohittaa - riittää että sen kytkee irti mikä onnistuu helposti irrottamalla plugi akun alta. On toki mietinnässä jos tilaisi uuden koska jos ajatuksissaan lähtee ajamaan tuki alhaalla tulee ekassa mutkassa nenä kipeäksi.

Jäi vaan mietityttämään tuo royalin kytkentätapa kun seisontatukikytkin tappaa ECUn täysin. Olisi jotenkin viisaampaa jos se katkaisisi sytytyksen ja bensapumpun mutta jättäis MIL-valon palamaan. No eihän noista tiedä. Nyt kun joutui paneutumaan pikkasen royalin sähköpuolelle kävi mielessä että tulevaisuudessa tulee varmaankin lisää sähköongelmia kun kaikki piuhat ovat todella naftit. Sentti lisää kaikkiinn piuhoihin auttaisi kummasti.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content




ViestiAihe: Vs: Classic EFI -12, käynnistysongelma   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Classic EFI -12, käynnistysongelma
Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Tekniikka-
Siirry: