Royal Enfield Finland

Royal-Enfield- moottoripyöristä kiinnostuneiden keskustelufoorumi
 
PääsivuGalleriaFAQRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Rojaalini sammui kesken alkumatkan

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   La Toukokuu 17, 2014 9:51 pm

Tervehdys!

Muutama kysymys taas...

Lähdin tuossa ajelemaan ja en päässyt kovin pitkälle, melkein heti ryypyn poiston jälkeen kone sammui. Käymään lähti ryypyllä, mutta sammui jälleen kun laskin kierroksia.
Sain taas koneen polkemalla käyntiin ja ajoin moottori pätkien kotiin ryyppy päällä.
Melkein saman tien kun ihmettelin koneen sammumista tyhjäkäynnillä huomasin höryn nousevan akkukotelosta. Siellä kotelon alla akku kiehui höyryten ja lopetti vasta kun sain irrotettua akkujohdon.

Mistä moinen vika voisi johtua?

Onko akku finaalissa vai onko kenties vika laturissa?
Miten laturi vian voi todeta?

Viime kesäisessä huollossa huoltomies huomautti alhaisesta akkuveden määrästä.

Liitteenä kuva akusta + osasta jossa ympyröity kohta josta kysyisin tietääkö joku mikä osa tuo on?



Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

avatar

Viestien lukumäärä : 273
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Su Toukokuu 18, 2014 12:48 pm

Ympyröity osa lienee starttirele.
Kunnossa olevan akun jännite pitäisi olla yli 12,6 volttia. Tosin pelkällä mittarilla ei vielä voi varmistua akun kunnosta, vasta akun kuormittaminen paljastaa enemmän.
Kun oman Electrani akku meni finaaliin kesken ajon, tapahtui juuri tuollaista pätkimistä. Moottori sammui, kun painoin jarrua: jarruvalo vei sen verran virtaa, ettei sitä riittänyt enää sytytykseen.
Suosittelen Bilteman geeliakkua, hieman matalampi alkuperäistä, mahtuu paremmin.
http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Moottoripyorat/Varaosat/Akku/MP-AKKU-GEL-12V-14AH-80823/
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Murheita, murheita...   Ti Toukokuu 20, 2014 8:21 pm

Uusi akku ostettu Biltemasta, sopi mainiosti paikalleen, volttimäärä näytti 12,66 (pakkauksesta otettuna ja mitattuna).

Plussakaapeli akkuun kiinni ja miinuskaapelia laitettaessa tulikin kipinää ja käynnistysmoottori pyöritti yrittäen mopedia käyntiin!  affraid 

Nyt akun vieressä Jojjen mainitsema starttirele on kytketty pois ja sain ryypyllä, savulla ja paukkeella moottorin käyntiin. Mittasin akun navoilta volttimäärät, olivat ryypyllä 14,25-14,40, kaasuttelu ei tuonnut muutosta, mutta kun ryypyn otti pois niin kierrokset laski ja kone sammui.
Uusi polkasu ryypyllä ja kone käynnissä. Voltti määrät samoina.

Sitten valot päälle ja kas Amppeeri mittari heilahti +:lle reippaasti ja yleismittari näytti 15,35-15,50 oli siis nousevassa linjassa mitä kauemmin odotti. Valot pois niin taas laski volttimäärät, ryyppy pois niin kone sammui.  No 

Vanha akku kiehahti varmaan volttimäärästä joten se on rikki ja tuo starttirele...
Mutta mitä muuta??
Mistä moinen lataus voltit ja koneen sammuminen tyhjäkäynnillä?
Ennen siis toiminut aivan moitteetta?!?

 Sad
Takaisin alkuun Siirry alas
miki

avatar

Viestien lukumäärä : 75
Join date : 07.07.2010
Paikkakunta : Helsinki / Käpylä

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Ke Toukokuu 21, 2014 12:25 am

Taitaa olla kaksi eri ongelmaa josta jumittava starttirele oli toinen. Käyntiongelma lienee tukossa oleva tyhjäkäyntisuutin. Ilman valoja ihan hyvä latausjännite, valot päällä kuulostaa vähän korkealta, mutta ei tuo vielä akkua keitä.

EDIT: Voihan tietenkin olla esim. huono kondensaattori, jos kerran paukkuukin. Käykö pätkimättä ryyppy päällä? Onhan noita vaihtoehtoja, mutta lähtisin purkamaan vyyhtiä siitä yksinkertaisimmasta.
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

avatar

Viestien lukumäärä : 273
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Ke Toukokuu 21, 2014 10:30 am

Minulta meni kanssa aluksi Electran kanssa noita starttireleitä. Mutta ne hajosivat niin, että lakkasivat vain toimimasta, pieni naksaus vain kuului. Sitten oikein tutkin asiaa, ja totesin releen sisälle pääsevän vettä, (ajelen kelissä kuin kelissä). Rappasin mötikän silikonilla ja murhe poistui. Tuossa sinun releessäsi on ilmeisesti erilainen, parannettu kansi, joten tästä ei liene kyse.
Vähän on korkea tuo yli 15v jännite. Tuolla Hitchcockilla on jotain juttua lataussysteemin tarkistuksesta: http://www.hitchcocksmotorcycles.com/pictures/content4/bullet_electrics_charging_1999_on.pdf
Kannattanee ensin ne kaasuttimen suuttimet varmaan putsata.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Ma Kesä 02, 2014 7:27 pm

Minulla kävi melkein samalla tavalla eilen kun kävin hangosta fagervikissä kääntymässä (-12 EFI 500). Lähtiessäni paluumatkalle en päässyt kuin kilometrin verran kun sytytys rupes pätkimään ja moottorin vikavalo alkoi vilkkumaan. Pian moottori sammui kokonaan.

Epäilin heti sähkövikaa ja ronkkasin akkua jonnin verran ja tarkistin päältäpuolin ettei mitään ollut kyrvähtänyt. Huomasin että akun huohotinletkussa oli pisaroita mitä mielestäni ei ole normaalia normaalissa ajossa. Mottori ei lähtenyt startilla käyntiin vaan kaikki valot sammuivat saman tien. Virrat pois päältä, samaten valot, ja polkemalla käyntiin. Hyvin toimi kotimatkan mutten uskaltanut käyttää valoja laisinkaan. HUOM. moottori käynnistyi normaalisti startilla minuuttia aikaisemmin kun lähdin fagervikistä.

Tallilla koitin vielä käynnistää startilla mutta sama homma taas - kaikki pimeni. Käytin virrat pois ja polkemalla käyntiin. Huomasin että valot paloi himmeänä eikä kierrosten noustessakaan muuttanut asiaa. Vaihdoin akun puolitoista kuukautta sitten. Vielä en ole ehtinyt tutkia tarkemmin mistä vika voisi johtua...
Takaisin alkuun Siirry alas
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   To Kesä 05, 2014 7:49 pm

Taisin löytää vian. Plussanavan akkukenkä (tai siis se rimpula kupari) oli väsynyt ja päättänyt katketa. Akku oli sylkenyt happoja pihalle tallissa seistessä. Ihme oireita siitäkin tuli..

Korjaus on kesken mutta pidennän akkukaapeleita samalla ja vaihdan paremmat liittimet tilalle.

Eli mulla oli ihan eri ongelma kuin peddillä. Sori että hyppäsin sun aiheeseen peddi.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Pe Kesä 06, 2014 10:35 am

Ei mitään Blinke, kaikki nämä kokemuset ja niiden selvitykset ovat kiinnostavaa luettavaa. Joskus niistä voi olla jollekkin apua.

Tällä hetkellä omassa menopelissä ollaan sinä vaiheessa, että vaihdoin käynnistysreleen ja jännitteensäätimen (Britti-Helmet). Akun vaihdoin Bilteman geeliakuun.
Piikkiössä huolsivat pyörän. Nyt toimii taas tyhjäkäynti.
Iridium tulppa on huoltomiehen mukaan liian hieno tälle Rojaalille, koska Iridium ei tykää yhtään kastumisesta. Latausjännite on hieman korkeahko, mutta se nyt pitää hyväksyä.

Eli kaikki pitäisi olla kunnossa, huom. pitäisi.

Edellispäivä sammui jälleen kone, lähti kyllä myöhemmin käymään ja seuraavana päivänä taas toimi kuin enkelin mieli...
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

avatar

Viestien lukumäärä : 273
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Pe Kesä 06, 2014 11:01 am

Hyvä tietää tuokin, että hra Nurmi Piikkiössä jatka Royaleitten huoltoa. On tosi asiallinen kaveri. Pyhänä kun ajoin sivu, ei liikkeessä mielestäni ollut enää kuin Moto Guzzi -merkki.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
Limppu
Jäsen
Jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 137
Join date : 10.04.2010
Ikä : 66
Paikkakunta : Vantaa

ViestiAihe: Rojaali sammui kesken matkan   Su Kesä 08, 2014 6:27 pm

Mulla on kiinteesti as.volttimittari Enskassa,ja ihmeekseni oon laittanu merkille että latausjännite on kuumilla ilmoilla(+25-+30)kohillaan...eli 15,2-15,5 välillä.Jos lämpötila ulkona on +15-+20 se pyörii 16-17 voltin nurkilla.Aika metka juttu,mutta kun en oo havainnu akussa mitään ongelmaa,ajovalo toimii ok jne jne,en oo viittiny ehjää lähteä korjaamaan.  Shocked
Takaisin alkuun Siirry alas
Blinke



Viestien lukumäärä : 17
Join date : 11.01.2014
Ikä : 35
Paikkakunta : Hanko

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Su Kesä 08, 2014 9:34 pm

Mittasin akkujännitteen tänään kun epäilin ettei lataus toimi. Akussa oli 12,68V kun virrat oli pois ja käynnistettyä oli 13,8V valot päällä. Akkujännite ja latausjännite ei ole sama asia mutta tulipahan todistettua että lataus toimii.

Sitten kävi kaasuttelemassa hullun kiilto silmissä ja palatessani pajalle huomasin että akun suojapelti oli lentänyt huitsin hemmettiin...
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
Vierailija



ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Ma Kesä 09, 2014 4:20 pm

Sen verran vielä, että nyt on ajeltu ees taas ja on toiminut hyvin.
Se yksi sammuminen kun oli, niin olen alkanut epäillä, että se johtui lasisulakkeista.
Ne saattoivat olla huonossa kontaktissa. Nyt olen vaihtanut ne uusiin (vaikka eivät olleet rikki) ja katoin vielä, että ovat kunnolla kiinni ja kuten sanoin, nyt on toiminut moitteetta...
Takaisin alkuun Siirry alas
miki

avatar

Viestien lukumäärä : 75
Join date : 07.07.2010
Paikkakunta : Helsinki / Käpylä

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Ti Kesä 17, 2014 12:01 am

Minulla sammui tänää ei alku-, vaan loppumatkasta töistä kotiin. Vesisateen määrä vastasi varmasti monsuunia, lämpö vaan oli hieman alhaisempi. Syynä ilmeisesti alkuperäinen, ala-arvoinen sulakkeenpidin. Johto irtosi kannsastaan, ja ilmeisesti kontakti on jo pidempään ollut huono koska ohitettuani sulakkeen, lataus sekä myös käynti parani.Jos tallipaikka olisi jossakin lähempänä kotia, askartelisin tuohon uudet sähköt ihan alusta. Sen verran heikkolaatuisia liitoksia ja komponentteja tuossa on käytetty.
Takaisin alkuun Siirry alas
Jojje

avatar

Viestien lukumäärä : 273
Join date : 14.01.2010
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   Ti Kesä 17, 2014 10:51 am

Löysä sulakkeenpidin sammutti minunkin sähköni kahdensadan kilometrin päässä kotoa palatessamme Britti-rallista. Osasin sitä kyllä vähän epäilläkin. En ole laiskuuttani saanut vaihdettua, vaikka osatkin olisi...
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/jojjek/
Sponsored content




ViestiAihe: Vs: Rojaalini sammui kesken alkumatkan   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Rojaalini sammui kesken alkumatkan
Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Royal Enfield Finland :: Keskustelut :: Tekniikka-
Siirry: